over ons

De kracht van de natuur

The Bonsaïst is opgericht in 2022 met als doel om meer mensen bekend te maken met de cultuur van bonsai en de persoonlijke voordelen dat het met zich meebrengt. We leven in een drukke wereld en wij geloven dat de bonsai kunst een manier is om te verbinden met de natuur en daarin rust te vinden.

ons doel

Rust vinden met bonsai


We worden continu geconfronteerd met een probleem dat helaas steeds groter wordt. We zijn vaak overweldigd door druk en we vinden het moeilijk om rust te vinden in ons dagelijks leven. Wij geloven dat bonsai en oosterse levensfilosofieën rust en structuur in het leven kunnen brengen. We willen je dan ook volledig voorzien van wat je nodig hebt om van je leefomgeving een plek van rust, vrede en kalmte te maken die je losmaakt van de drukke wereld.

Onze producten

Authentieke bonsai

Onze collectie bestaat uit authentieke binnen en buiten bonsai. Onze bomen worden geïmporteerd uit Japan, China, Korea en Indonesië. Veel van deze bomen hebben dus al een lange reis gemaakt voordat ze in de kas aankomen. Zodra iemand een bestelling plaatst bij ons, wordt gelijk in de kas de mooiste bonsai uitgezocht om deze daarna voor te bereiden voor verzending naar de klant en dezelfde dag bezorgd. We zien de bomen als een kunstobject en zoeken daarom altijd de mooiste boom uit bij elke order. 

We bieden verschillende soorten bonsai aan. Onze home collection bestaat uit de soorten: Ficus, Zelkova, Carmona, en Ligustrum. We doen ons best om altijd alleen de mooiste bomen te selecteren. Daarnaast hebben we ook een buiten collectie met verschillende bomen voor in de tuin. Onze garden collection bestaat uit de soorten; Podocarpus, Ilex Crenata, Pseudolarix, en Atropurpureum.

Voor een betere wereld

Herbebossing met Eden

We werken samen met Eden Reforestation Projects. Een geweldige organisatie die zich hard maakt voor een betere wereld. Deze organisatie werkt rechtstreeks met dorpen en gemeenschappen die lijden onder extreme armoede als gevolg van ontbossing en vernietiging van het land dat hen onderhoudt. Eden voorziet een groot deel van deze mensen van een opleiding en hulpmiddelen die nodig zijn om elk jaar miljoenen bomen te planten. Wij dragen hier een steentje aan bij door voor elke verkochte bonsai een boom te planten. Het is een klein gebaar, maar wij geloven dat alle kleine beetjes helpen en dat we samen, stap voor stap, moeten streven naar een betere wereld.