VEEL GESTELDE VRAGEN

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij?

Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar info@thebonsaist.com of door ons simpelweg te bellen op +31 (0)20 2611209

Bestellingen & Levering

Bonsai is een uniek natuurproduct en dient met grote zorg verpakt en verzonden te worden. Wij selecteren voor u de enige beste Bonsai, hierdoor bedraagt ​​onze levertijd gemiddeld 3 tot 4 werkdagen.

Wordt uw bonsai niet binnen 5 werkdagen na bestelling geleverd? Stuur ons een e-mail en wij helpen u direct verder.

De verzendpartner die wij gebruiken is DHL. Zodra uw bonsai wordt verzonden ontvangt u een track & trace code waarmee u uw bestelling kunt volgen.

Om uw bestelling zo snel mogelijk te kunnen leveren, gaan wij er direct mee aan de slag in onze kas. Daarom is het uiterst belangrijk dat we zo snel mogelijk op de hoogte worden gesteld van een annulering, anders is het verzendproces onomkeerbaar.

Stuur ons een e-mail als u uw bestelling wilt annuleren. Wij zullen dan ons best doen om het op tijd te stoppen.

Momenteel bezorgen wij in Nederland, België en Duitsland. Dit is om de kwaliteit van ons product te garanderen.

Standaard bezorging is van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 en 21:30 uur in Nederland. In België en Duitsland is de standaard bezorging van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur.

De verzendkosten voor bestellingen onder de € 50,- bedragen € 4,95. Alle bestellingen van € 50 of meer worden gratis verzonden.

De Bonsaïst zet zich in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. De meeste pakketten worden verzonden via DHL, waarmee wij samenwerken om een ​​C02-neutrale verzending te garanderen. Dit betekent dat wij een extra vergoeding betalen om 100% van onze zendingen met DHL te compenseren.

Kwaliteitsverzekering

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste manier om uw Bonsaiboompje te verpakken en te verzenden. Dit heeft geresulteerd in een speciale verpakkingsmethode voor de verzending van onze producten die ervoor zorgt dat uw bonsai in goede en gezonde staat bij u aankomt.

Wij zorgen er altijd voor dat uw bonsai voldoende water heeft gehad voordat deze wordt verpakt en aan onze bezorgpartner wordt gegeven. Zo is de boom minimaal 6 dagen voorzien van voldoende voeding, waardoor u verzekerd bent van een gezonde en in goede conditie verkerende boom bij aflevering.

Bonsai-verzorging

Het verzorgen van een Bonsaiboompje wordt door veel mensen als lastig ervaren, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. Met slechts een paar eenvoudige stappen is het heel eenvoudig om op de juiste manier voor uw bonsai te zorgen.

Om u bij dit proces te begeleiden, hebben we een Bonsai Care Guide ontwikkeld, waarin u perfect wordt uitgelegd hoe u ervoor kunt zorgen dat uw bonsai het naar behoren zal doen. Deze onderhoudsgids is gratis en wordt aan al onze klanten verstrekt bij hun bestelling.

Naast onze verzorgingsgids hebben we op onze productpagina's ook specifieke verzorgingstips per Bonsai-soort.

Als de gezondheid van uw bonsai achteruit gaat, is het van cruciaal belang om snel te handelen en te proberen hem te redden. Neem zo snel mogelijk contact met ons op om u te helpen met de situatie. Wachten tot de boom al zijn bladeren heeft verloren, of tot ze droog en bruin zijn geworden, betekent dat het voor ons al te laat is om u te helpen de boom nieuw leven in te blazen.

Daarom is het essentieel dat u snel contact met ons opneemt, zodat wij u de nodige begeleiding en ondersteuning kunnen bieden om uw bonsaiboom te redden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u tekenen van achteruitgang in de gezondheid van uw boom opmerkt.

Algemene vragen

Wij garanderen al onze klanten volledige veilige betalingen. Al onze betalingen verlopen via Shopify Payments, wat een veilige transactie garandeert.

Je kunt betalen met Ideal, Apple Pay, Klarna, Paypal, Creditcard en Sofort.

Daarnaast kunt u ook binnen 14 dagen na bestelling betalen met Klarna.

Ja! Al onze Bonsai-boompjes worden geheel gratis geleverd met uniek aardewerk met een bijpassend bord, allemaal gemaakt van hoogwaardig keramisch materiaal. Deze pot is ontworpen om overtollig water af te voeren via de afvoergaten aan de onderkant.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om uw bestelling op locatie af te halen. We werken eraan om dit in de toekomst aan te bieden.

Wij doen ons best om alle Bonsai zo goed mogelijk te verpakken, zodat de kans hierop klein is. Natuurlijk kan er ergens in het leveringsproces iets misgaan.

Is uw bestelling beschadigd aangekomen? Stuur ons dan een foto ervan naar info@thebonsaist.com en wij zorgen ervoor dat we voor u een passende oplossing vinden.

Bonsai verzenden bij koud weer is complex, maar we doen er alles aan om gezonde Bonsai naar alle adressen te sturen. Mocht de temperatuur te laag worden, dan leveren wij in elke verpakking een warmtepakket om uw planten warm te houden tijdens het transport.

Toch hebben jouw planten de kou niet overleefd? Stuur ons een e-mail op info@thebonsaist.com en we zullen eventuele problemen graag oplossen.

Als uw bestelling wordt vastgehouden vanwege zware weersomstandigheden, neemt ons team contact met u op om u op de hoogte te houden.

IS UW VRAAG NOG STEEDS NIET BEANTWOORD?

Neem contact met ons op

Mail ons gerust op info@thebonsaist.com of bel ons op +31 (0)20 2611209