VEEL GESTELDE VRAGEN OVER RETOURNEREN

Het spijt ons dat te horen. Wij doen ons best om het best mogelijke product te leveren. Het kan natuurlijk zijn dat uw product niet is zoals u had verwacht.

Elke bonsaiboom is kwetsbaar en het verzendproces is niet altijd gemakkelijk. Meestal gaat het goed, maar soms ook niet. Wanneer dat gebeurt, komen wij met een oplossing. Ook als het een bonsai of pot betreft die beschadigd is door verkeerd gebruik door de bezorgservice.

Controleer uw pakket bij ontvangst van de levering. Als uw bestelling beschadigd aankomt, stuur ons dan een e-mail op service@thebonsaist.com (voeg zeker een foto toe met een uitleg van het probleem) en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Zo weten wij zeker dat wij alles in huis hebben om u zo snel mogelijk te helpen.

Standaard geldt voor alle producten die u online koopt een bedenktermijn van 14 dagen na ontvangst van de producten, waarbinnen u de aankoop kunt ontbinden. Dit heet het herroepingsrecht.

Er geldt echter een uitzondering voor zeer bederfelijke producten, zoals Bonsai.

Uiteraard willen wij de klant zo goed mogelijk bedienen dus zijn wij hier flexibel mee. Wij zullen er alles aan doen om tot een passende oplossing te komen.

Als de gezondheid van uw bonsai achteruit gaat, is het van cruciaal belang om snel te handelen en te proberen hem te redden. Neem zo snel mogelijk contact met ons op om u te helpen met de situatie. Wachten tot de boom al zijn bladeren heeft verloren, of tot ze droog en bruin zijn geworden, betekent dat het voor ons al te laat is om u te helpen de boom nieuw leven in te blazen.

Daarom is het essentieel dat u snel contact met ons opneemt, zodat wij u de nodige begeleiding en ondersteuning kunnen bieden om uw bonsaiboom te redden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u tekenen van achteruitgang in de gezondheid van uw boom opmerkt.