De kunst van bonsai

Een boom in huis creëert gezondheid en welzijn. Stimuleer je creativiteit en cultiveer geduld met bonsai. Éen van de meest opmerkelijke creaties van de natuur.

  • Zorg voor een rustige leefomgeving

  • Unieke toevoegingen aan je interieur

  • Verbeterde luchtkwaliteit in huis

  • Verlaagt stress en stimuleert creativiteit

Winkel nu

Oorsprong van de kunst van Bonsai

Het meest ironische aan Bonsais is hoe het woord 'Bon-sai' uit de Japanse taal komt; de kunst is echter ontstaan ​​in het Chinese rijk. Pas in 700 na Christus begonnen de Chinezen miniatuur dwergbomen te planten in containers die bekend werden als de kunst van het 'pun-sai'.

Aanvankelijk werd de kunst van 'pun-sai' uitgedeeld als luxueuze geschenken onder de eliteklasse van China. Een paar jaar later, in de Kamakura-periode (een periode waarin Japan de meeste Chinese cultuur en tradities overnam), verspreidde de woordspeling-sai-kunst zich over Japan. Maar omdat Japan slechts 4% van heel China uitmaakte, was de kunstverspreiding vrij beperkt. De kunst was geavanceerd in termen van stijlen, gereedschappen en technieken. Hoewel het eeuwen duurde voordat de kunst zich wereldwijd verspreidde, kunnen we nu zeggen dat de kunst van Bonsai vandaag relevant is!

Chinese geschiedenis van de kunst van Bonsai

Na 706 na Christus beeldden grafschilderingen van de Crown Huai de woordspeling-sai-kunst af met dames die kleine planten in diepe schalen aanboden. Deze speeltjes met diepe schotels begonnen vooruit te komen en de kunst van miniatuurbomen begon. Er wordt gezegd dat de vroegste bomen die voor de kunst werden gebruikt, gevormde en verwrongen soorten uit het wild waren. Het waren soorten die op yogahoudingen leken om een ​​lang leven uit te beelden.

Naarmate de tijd verstreek, ontwikkelden zich verschillende regionale stijlen en landschappen. Keramische schalen en containers vervingen de porseleinen, en de bomen zouden worden gevormd met bamboe en verschillende draden. Een dwergboom werd een symbool van de levensstijl van een gecultiveerde en beschaafde man. Kunstenaars zouden de kunst van woordspeling in verschillende kunstvormen gebruiken om een ​​beschaafde samenleving weer te geven. Het planten van trays was nu een kwestie van trots en verfijning in het hele Chinese rijk en Japan.

Japanse geschiedenis van de kunst van Bonsai

Hoewel 1200 jaar geleden de eerste miniatuur boomstammen als religieuze souvenirs naar Japan werden gebracht, was het pas 800 jaar geleden dat de eerste grafische weergave begon. Japan nam Chinese praktijken en cultuur over, wat resulteerde in het zenboeddhisme in Japan. Deze zenmonniken geloofden dat hun dienbladmodellen of bomen in een pot de schoonheid van het hele universum moesten weerspiegelen. Als gevolg hiervan ontwikkelden de Japanners een nieuwe vorm van kunst of tuinieren, Hachi-no-ki, die gebaseerd was op diepe kombomen. Bovendien gebruikten verschillende mediavormen gedurende de 13e eeuw de landschapskunst op dienblad in hun verhalen en berichtgeving.

Bomen kweken in een pot werd steeds populairder. Van militaire experts tot boeren, iedereen beoefende de kunst. Tegen het einde van de 18e eeuw werden in verschillende staten jaarlijkse shows voor dwergpotbomen gehouden. Bomen zouden dan worden gerangschikt op basis van hun uiterlijk en groei. Verrassend genoeg werden in de stad Takamatsu dwergdennen gekweekt als bron van inkomsten.

Pas in het jaar 1800 gaven Chinese geleerden de kunst de naam Bonsai (de uitspraak van woordspeling in het Japans). Dit werd voornamelijk gedaan om de kunst te onderscheiden van Hachi-no-ki, waarbij een diepe schotelcontainer betrokken was in plaats van een ondiepe die nodig is in de kunst van Bonsai. De kunst van Bonsai ging nu over van de mythische traditionele benadering naar een kwestie van design en architectuur.

Na de aardbeving in Kanto hebben dertig families die professionals waren in de kunst van bonsai zich opnieuw gevestigd in Omiya, dat nu bekend staat als het Bonsai-dorp. Bonsai werd nu een inheemse kunst die te zien was in programma's, shows, tijdschriften, boeken en scholen. Bovendien hielp Plantenfysiologie professionals om inheemse kunst naar een artistiek ontwerpniveau te brengen als nooit tevoren.

Westerse geschiedenis van bonsaikunst

In het begin van de 17e eeuw werd vastgelegd dat er veel Chinese immigranten waren die miniatuurficusbomen kweekten op stukjes koralen in gebieden van de Filippijnen. Bovendien hebben veel Engelse reizigers dwergbomen opgenomen in hun rekeningen voor Japan en China.Deze verslagen werden herhaald in boeken en tijdschriften die zich als een vuur in het Westen verspreidden. Veel boeken over Bonsai en de voortgang ervan werden gepubliceerd onder de westerse benadering.

Naarmate de 19e eeuw verstreek, verbeterde de kunst van Bonsai drastisch. Deze verbeteringen werden langzaam en geleidelijk via reizigers en leraren naar andere landen gebracht en in de praktijk gebracht. De innovaties in de Bonsai-kunst bleven zich ontwikkelen en deze levende kunst bleef bloeien.

Aanvankelijk draaiden publicaties met betrekking tot Bonsaikunst rond de behoeften en eisen van de gemiddelde boom. Basiskennis en technieken waren de hoogtepunten van Bonsai-publicaties. Toen er echter verbeteringen kwamen, verschoof de belangrijkste focus van de kunst naar vormgeving en esthetiek met betrekking tot ontwerp en styling. Hiermee werd Bonsai-kunst over de hele wereld steeds populairder, wat leidde tot jaarlijkse shows en evenementen in beroemde landen als Schotland, Korea, Australië, Hongarije en nog veel meer.

Naarmate de media prominenter werden, beeldden films en shows Bonsai-kunst op een andere manier uit. In 1992 werd de eerste Bonsai-website op internet gemaakt en in slechts drie jaar tijd werd ook de eerste Bonsai-kunstclub opgericht.

Onderste regel

Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat Bonsai-kunst de wereld stormenderhand heeft veroverd. Met meer dan 1000 boeken over Bonsais en meerdere tijdschriften, websites, blogs en clubs, kun je overal informatie over de kunst krijgen. De kunst is tegenwoordig gebruikt in verschillende fictie- en non-fictiefilms, shows en commercials en is veel te veel geëvolueerd sinds het is ontstaan.

Het is enigszins verrassend dat Bonsai-kunst nu een wereldwijde belangstelling is met ongeveer 10 miljoen fans en gepassioneerde liefhebbers over de hele wereld. Via clubs ontmoeten veel van deze enthousiastelingen elkaar en delen ze hun inzichten en passie over Bonsai-kunst van vandaag.

De volgende keer dat je naar Bonsai-kunst kijkt, onthoud dan dat deze kunst voortkomt uit mystieke tradities en overtuigingen van eeuwen geleden die zich op esthetisch mooie manieren hebben ontwikkeld en ontwikkeld. Desalniettemin is het zelf ontdekken en experimenteren met de kunst wat je kunt doen om een ​​miniatuurschoonheid te creëren van wat je denkt dat de aard van het universum vertegenwoordigt.

.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →