De kunst van bonsai

Een boom in huis creëert gezondheid en welzijn. Stimuleer je creativiteit en cultiveer geduld met bonsai. Éen van de meest opmerkelijke creaties van de natuur.

  • Zorg voor een rustige leefomgeving

  • Unieke toevoegingen aan je interieur

  • Verbeterde luchtkwaliteit in huis

  • Verlaagt stress en stimuleert creativiteit

Winkel nu

Essentiële tips om voor uw bonsaiboom te zorgen

Bonsaibomen zijn niet zomaar bomen. Er zijn uniek op hun eigen manier. Voor hen zorgen is echter lang niet zo uitdagend als het lijkt. Hoewel het verzorgen van een bonsai misschien wat ingewikkelder is dan een gemiddelde plant, gaat het erom een ​​paar essentiële tips en trucs onder de knie te krijgen. Hier hebben we een paar tips op een rij gezet met betrekking tot water geven, plaatsen, grond en bemesting en verpotten voor het kweken van een eeuwigdurende bonsaiplant.

1. Water geven

Een van de grootste mythes over bonsais is dat alle bomen volgens een vast schema evenveel water nodig hebben. Onthoud dat de hoeveelheid water die nodig is voor uw bonsai door vele factoren kan variëren. Klimaat, potsoort, soorten en seizoenen kunnen van invloed zijn op de hoeveelheid water die de plant nodig heeft. Door de bodem van de plant te monitoren met behulp van de volgende methoden kan worden bepaald hoeveel water je bonsai nodig heeft.

2. Vingermethode 

Steek je vinger door de grond (2 inch). Als de grond droog aanvoelt, heeft je boom water nodig.

3. Stick-methode

Steek een stok 2,5 cm door de grond en laat deze 10 minuten staan. Als de stok er droog uitkomt zonder dat er vuil aan de zijkanten blijft zitten, heeft je plant water nodig.

4. Vochtmeter

Plaats een vochtmeter bij de kluit van de plant. Als het getal op de meter laag is, geef je plant dan water.

5. Plaatsing

De juiste omstandigheden kunnen u helpen een gezonde bonsai te kweken. Bonsai's groeien het beste in fel zonlicht. Of het nu binnen of buiten is, u kunt geen concessies doen aan het licht. Natuurlijk zonlicht of kunstlicht kan het werk doen. Bovendien, als het gaat om het kiezen van de juiste plek om uw bonsai te plaatsen, is buiten ideaal voor de meeste bonsaisoorten als de weersomstandigheden in uw regio gematigd zijn. Anders kunnen veel bonsaisoorten extreme weersomstandigheden niet aan.

6. Bodem en bemesting

De aarde van je bonsai is een van de meest kritische componenten om een ​​gezonde plant te laten groeien. Het creëren of kopen van geschikte grond met akadama, puimsteen, compost en lavasteenchips zal je bonsai helpen met zuurstof, voedingsstoffen, drainage en waterretentie. Bovendien is het essentieel voor een ideale groei om je bonsai de juiste mest te geven. We raden u aan om elke keer dat u uw bonsai water geeft ureumvrije meststoffen te gebruiken om giswerk over de dosering te voorkomen. Hoe zachter de mest, hoe beter het is voor uw boom! Het is echter essentieel om op te merken dat hoe vaak u uw bonsai bemest, afhankelijk is van uw soort.

7. Verpotten

Het is vrij duidelijk dat je bonsai verpot moet worden als je wilt dat je boom een ​​uitgebreid wortelnetwerk laat groeien. De beste tijd om uw bonsai te verpotten is tijdens het lenteseizoen, aangezien uw boom al energie van zijn wortels naar nieuwe bladeren overdraagt. Zodra de wortels zichtbaar zijn over de grond, is je bonsai klaar om verpot te worden. Het is belangrijk op te merken dat verpotten in de winter uw bonsai kan beschadigen, omdat hij al zijn energie in zijn wortels opslaat en in die tijd van het jaar inactief is.

Met behulp van onze tips en trucs kun je vandaag nog gemakkelijk een gezonde, bloeiende bonsai kweken!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →