De kunst van bonsai

Een boom in huis creëert gezondheid en welzijn. Stimuleer je creativiteit en cultiveer geduld met bonsai. Éen van de meest opmerkelijke creaties van de natuur.

  • Zorg voor een rustige leefomgeving

  • Unieke toevoegingen aan je interieur

  • Verbeterde luchtkwaliteit in huis

  • Verlaagt stress en stimuleert creativiteit

Winkel nu

Onze gids voor dagboekschrijven

Als u het bijhouden van een dagboek in uw dagelijkse routine wilt opnemen, moet u begrijpen wat het betekent en waarom het nuttig is.

Wat is journaling?

Het bijhouden van een dagboek is een manier om uw gedachten, gevoelens en dagelijkse ervaringen te documenteren.

Het mooie van dagboekschrijven is dat er geen goede of foute manier is om het te doen. Dit is een ervaring die zeer persoonlijk is en vele vormen kan aannemen.

Op een dag zal het bijhouden van een dagboek er misschien uitzien als een dagboekaantekening, zoals de notities die je als tiener schreef. Maak de volgende dag een lijst met dingen die je gelukkig maken of doelen die je wilt bereiken.

Je kunt je emoties verwerken door een dagboek bij te houden, vooral als je je angstig of depressief voelt. Het ontwikkelen van zelfbewustzijn en het verkrijgen van betekenisvolle inzichten zijn ook mogelijk via dit proces.

Verbetert het mentale welzijn

Hoewel het opschrijven van dingen eenvoudig genoeg lijkt, zijn de resultaten krachtig. Een dagboek bijhouden heeft veel voordelen, waarvan er hieronder enkele worden opgesomd.

De afgelopen jaren hebben veel moeilijke en intense emoties in ons leven gebracht.

Het vinden van een gezonde uitlaatklep voor emoties en onzekerheid in moeilijke tijden is mogelijk door een dagboek bij te houden. Het is bewezen dat het bijhouden van een dagboek de geestelijke gezondheid verbetert en de symptomen van angst en depressie vermindert.

Hoe u kunt beginnen met dagboekschrijven

Het kan intimiderend zijn om voor de eerste keer een dagboek te starten. Net als bij elke andere gewoonte duurt het een tijdje voordat het een vast onderdeel van je levensstijl wordt. De volgende tips helpen u op weg en houden een dagboek bij.

Vind de dagboektechnieken die voor u werken

De meeste mensen houden liever een papieren dagboek bij, omdat ze hun ideeën duidelijker kunnen uiten. Het bijhouden van een dagboek beperkt zich echter niet tot het schrijven op papier.

Het is belangrijk om de schrijfmethode te vinden die het beste bij u past als u voor het eerst begint.

Laat oordelen los

Er is geen goede of foute manier om een ​​dagboek bij te houden. Het is belangrijk om tijdens het schrijven zelfcompassie te oefenen en je innerlijke criticus thuis te laten. Er is geen oordeel in het dagboek.

Houd de verwachtingen realistisch

Verwacht niet dat je pagina's en pagina's vol inzichtelijke gedachten zult schrijven als je voor het eerst begint met het bijhouden van een dagboek.

Als u niet meteen vooruitgang ziet, kunnen onrealistische verwachtingen u ertoe aanzetten uw dagboekpraktijk op te geven.

Creëer een schrijfroutine

Als je geïnspireerd en gemotiveerd bent, gaat schrijven gemakkelijk. Maar wat als je dat niet bent?

Het schrijven van een routine en het plannen van tijd voor een dagboek kan je helpen gemotiveerd te blijven, zelfs als je je ongeïnspireerd voelt.

Houd een dagboek bij over alles wat in je opkomt

Er zijn geen grenzen aan waar je over kunt schrijven. Het kan gaan over uw dag, uw gedachten en emoties, of iets dat u heeft geïnspireerd.

Woede, frustratie of verdriet kunnen ook via deze techniek worden losgelaten. Door deze gevoelens op te schrijven, kun je voorkomen dat ze in je hoofd blijven hangen.

Gebruik journaalprompts

Soms weet je niet waar je over moet schrijven als je naar je dagboek staart. Aan de slag gaan met uw dagboek is niet moeilijk met deze doordachte aanwijzingen.

Een lijst met dingen en mensen waar je dankbaar voor bent

Een (onverzonden) brief aan iemand in je leven

Kleine dingen waar je de hele dag blij van wordt

Hoe je de gewoonte kunt volhouden

Aan de slag gaan met het bijhouden van een dagboek is het makkelijke gedeelte. Er is zelfdiscipline voor nodig om er een dagelijkse gewoonte van te maken.

Het gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar het opbouwen van goede gewoonten kost tijd.

Als u zich eraan houdt, zult u de voordelen van het bijhouden van een dagboek in uw persoonlijke en professionele leven gaan zien. Je kunt het gebruiken als hulpmiddel voor persoonlijke groei, zelfontdekking, ontspanning en visualisatie. Journaliseren kent geen goede of foute manier. Maak het je eigen.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →