De kunst van bonsai

Een boom in huis creëert gezondheid en welzijn. Stimuleer je creativiteit en cultiveer geduld met bonsai. Éen van de meest opmerkelijke creaties van de natuur.

  • Zorg voor een rustige leefomgeving

  • Unieke toevoegingen aan je interieur

  • Verbeterde luchtkwaliteit in huis

  • Verlaagt stress en stimuleert creativiteit

Winkel nu

Onze gids voor meditatie

Het is misschien tijd om te beginnen met mediteren en de vele voordelen ervan te ervaren. Het kan echter zijn dat je niet weet hoe je met mediteren moet beginnen. Er zijn zoveel verschillende meditatietechnieken en tradities die je kunt proberen, dat het normaal is dat je je in het begin overweldigd, verward of zelfs dwaas voelt. Je hoeft je niet te laten intimideren door meditatie. Als je nieuw bent bij meditatie of al een tijdje niet hebt geoefend, vind je hier alles wat je moet weten.

Het is volkomen normaal dat de geest afdwaalt als we mediteren. Omdat het de aard van de geest is om te denken, zal hij denken; meditatie gaat niet over het stoppen van gedachten. Om ons eigen denken te observeren zonder verstrikt te raken in onze gedachten en emoties, zitten we en oefenen we.

Naarmate we ons bewuster worden van de momenten waarop onze aandacht afdwaalt, kunnen we deze rusteloosheid temmen. Elke keer dat we merken dat we afgeleid zijn, vergroten we ons bewustzijn en keren we onze aandacht terug naar de ademhaling. Tijdens meditatie wordt de geest comfortabeler bij het stilzitten, en kunnen we leren de kwaliteiten die we tijdens meditatie ervaren – kalmte, focus, mededogen en opmerkzaamheid – in ons dagelijks leven te integreren.

Leren mediteren is een redelijk eenvoudig proces, vooral als je deze eenvoudige stappen kunt volgen:

01 Bepaal een tijd en plaats die voor u werkt

De gemakkelijkste manier om een ​​nieuwe gewoonte te creëren is door het elke dag op dezelfde tijd en plaats te doen. Je moet mediteren wanneer het jou uitkomt: denk er niet te veel over na. Is er een beste plek om te mediteren? Wanneer u zich op uw gemak voelt en minimaal afgeleid kunt worden.

02 Bepaal een hoeveelheid tijd om te mediteren

Als je net begint, kun je je oefening het beste opdelen in hanteerbare stukken, bijvoorbeeld sessies van 3 of 5 minuten, zodat je je oefening in de loop van de tijd kunt opbouwen.

03 Zorg ervoor dat je comfortabel zit

Plaats uw voeten plat op de grond, uw benen niet gekruist en uw handen op uw schoot of naast uw zij. Zorg ervoor dat je rug recht is, maar niet te gespannen. Het gebruik van een klein kussen of een opgerolde handdoek kan u helpen indien nodig een rechte rug te behouden.


04 Bepaal of je de meditatie geleid of ongeleid wilt hebben

Bij begeleide meditatie leidt een leraar je persoonlijk of via audio of video door het proces. Voor mensen die leren mediteren, wordt geleide meditatie aanbevolen. In het begin vergt het meer oefening om aanwezig te blijven in het nu bij het beoefenen van ongeleide meditaties. De praktijk zal het echter gemakkelijker maken.

05 Een meditatietechniek om je op weg te helpen

Bij het leren mediteren kan de bodyscantechniek een goede introductie zijn. Van top tot teen voert het mentale scans uit om lichaam en geest te synchroniseren.

06 Stap voor stap

  • Probeer mentaal vanaf de bovenkant van je hoofd naar je hele lichaam te gaan terwijl je je ogen gesloten houdt.
  • Observeer welke delen ontspannen of gespannen aanvoelen, comfortabel of ongemakkelijk, licht of zwaar.
  • Maak een mentaal beeld van hoe uw lichaam zich nu, in het huidige moment, voelt door de scan te herhalen.
  • Wanneer er gedachten opkomen, ga dan gewoon terug naar waar je het laatst was gebleven.

Hoe je ervoor zorgt dat je blijft mediteren

Het belang van elke dag opdagen voor meditatie kan niet genoeg worden benadrukt. Hoe kun je, met zoveel afleidingen en concurrerende prioriteiten, een consistente praktijk handhaven? Regelmatig mediteren is belangrijker dan langdurig mediteren . Met andere woorden: 10 minuten per dag, 7 dagen per week mediteren, is voordeliger dan 70 minuten per dag per week.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →