De kunst van bonsai

Een boom in huis creëert gezondheid en welzijn. Stimuleer je creativiteit en cultiveer geduld met bonsai. Éen van de meest opmerkelijke creaties van de natuur.

  • Zorg voor een rustige leefomgeving

  • Unieke toevoegingen aan je interieur

  • Verbeterde luchtkwaliteit in huis

  • Verlaagt stress en stimuleert creativiteit

Winkel nu

Soorten Bonsai bomen

 Er zijn verschillende bonsaibomen, en het is niet verkeerd om te zeggen dat elk type bonsai opvalt! Of u nu de voorkeur geeft aan een gemakkelijk te onderhouden ficusbonsai of een onderhoudsvriendelijke dennenbonsai, elke soort bonsai is uniek en aantrekkelijk.

We hebben verschillende populaire bonsaibomen op een rij gezet die je gemakkelijk in bijna elk deel van de wereld kunt vinden.

Ficus Bonsai

Een van de gemakkelijkst te onderhouden bonsaibomen moeten ficusbomen zijn. Ficus bonsais kan binnenshuis worden gehouden en wordt meestal verkocht als zaadbomen die alleen een container nodig hebben om goed te groeien. De esthetiek van de ficusbonsai is eenvoudig maar toch uniek. Met donkere en glanzende bladeren is de plant buitengewoon exotisch. Als een ficusbonsai wordt verzorgd, kan hij vele decennia leven.

Jeneverbes Bonsai

Jeneverbes Bonsais zijn traditionele planten die je tuin een aparte uitstraling kunnen geven. De vorm van Juniper Bonsais kan fascinerend en verfijnd zijn, waardoor het ideaal is voor een Japanse tuin. Juniper-bonsais hebben donkergroene, lichtgroene of gele scherpe bladeren en spreidende takken. Deze bonsai's moeten worden gesnoeid, waardoor de natuurlijke vorm van de plant zeer lang behouden blijft.

Chinese iepenbonsai

Chinese iepen zijn een van de meest veelzijdige Bonsai's die je ooit zou kunnen vinden. De gemakkelijk te onderhouden bonsai heeft meerdere stammen die uit een enkele basis groeien, waardoor het een natuurlijke maar aantrekkelijke uitstraling heeft. Chinese iepen hebben natuurlijke rondingen en zijn een van de snelst groeiende bonsaiplanten.

Japanse esdoornbonsai

Japanse esdoorns zijn een van de gemakkelijkst te verzorgen bonsai's. Deze bonsais kunnen tijdens de groeiperiode van de plant in elke gewenste vorm worden veranderd. Met aantrekkelijke rode, groene of gele en oranje bladeren hebben Japanse esdoornbonsai's weinig zonlicht en veel water nodig. Het beste aan deze Bonsai's is dat ze groenblijvend zijn en na verloop van tijd gekartelde randen kunnen krijgen.

Dennenbonsai

Dennenbonsais is een van de meest populaire planten voor bonsais. Ze zijn hard en de schors van de bonsai wordt schilferig als ze ouder worden. De bladeren van de Dennenbonsai verschijnen in een bos van twee tot vijf naalden. Ze hebben fel zonlicht en water nodig wanneer de grond droog aanvoelt. Dennenbladeren variëren van donkergroen tot lichtgroen en zorgen voor een mooie uitstraling in een buitenomgeving.

Dwerg Jade Bonsai

Als je geïnteresseerd bent in een zachthouten bonsaiboom, dan zijn Dwarf Jade-bonsais de schattigste die je kunt krijgen. Met halfgroene bladeren of struiken en lichtbruine takken ziet de kleine bonsai er elegant en toch vertrouwd uit, waardoor hij ideaal is voor binnen- of buitenomgevingen. Hoewel dwergjadebonsai's direct zonlicht nodig hebben, kunnen ze nog steeds goed groeien in binnenomgevingen. Jadebonsai's hebben niet veel water nodig.

Onderste regel

Er zijn heel veel soorten bonsaibomen. Wat je kiest hangt af van de hoeveelheid moeite die je in de plant kunt steken, de sfeer die je wilt creëren en last but not least, je persoonlijke voorkeuren! Elk type bonsai is op zijn manier even mooi en uniek!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →