De kunst van bonsai

Een boom in huis creëert gezondheid en welzijn. Stimuleer je creativiteit en cultiveer geduld met bonsai. Éen van de meest opmerkelijke creaties van de natuur.

  • Zorg voor een rustige leefomgeving

  • Unieke toevoegingen aan je interieur

  • Verbeterde luchtkwaliteit in huis

  • Verlaagt stress en stimuleert creativiteit

Winkel nu

Hoe u uw geest kunt trainen voor geluk

Was het gedenkwaardig de eerste keer dat je een woord hoorde en het vervolgens meerdere keren hoorde? Je vraagt ​​je af of je het al eerder hebt gehoord en niet hebt opgelet, toch?

Een eenvoudige illustratie van hoe onze percepties en emoties worden gevormd, zijn de dingen waar we aandacht aan besteden. Een positieve kijk op het leven hebben heeft veel voordelen. Het verbetert de productiviteit, gezondheid, relaties en levensverwachting. Vreugdevol zijn is ook leuker, zoals iedereen die het heeft geprobeerd zal beamen. Het is oké om je soms melancholisch te voelen, en proberen jezelf eruit te praten zal niet helpen.

Onze perceptie van de wereld hangt van ons af en vormt de visie waardoor we de wereld zien. Uit een onderzoek is gebleken dat slechts 10% van onze gevoelens wordt beïnvloed door externe factoren, terwijl de overige 90% voortkomt uit de manier waarop onze hersenen de wereld en die externe factoren interpreteren. Onze hersenen en ons lichaam zijn geëvolueerd om sterker te reageren op negatieve dan op goede gedachten.

De neiging in onze hersenen en ons leven om het belang dat we aan gelukkige gedachten hechten te minimaliseren, is iets dat we beter moeten leren doen. Het gevolg is dat we uiteindelijk nog depressiever worden.

Dus hoe kunnen we ons denken in reële zin veranderen? Hoe kunnen we onze hersenen veranderen? Onze hersenen zijn in staat om opnieuw te bedraden om ons gelukkiger te maken. Het kiezen en cultiveren van een positieve kijk op het leven is een levenslange inspanning.

Zonder verder oponthoud volgen hieronder enkele tips of manieren om je hersenen te trainen voor geluk:

1) Eerlijke introspectie en reflectie

Het eenvoudige proces van introspectie en vragen stellen zal ertoe leiden dat je positiever gaat denken. Maak er een punt van om elke dag na te denken over een paar goede dingen. Hoe vreselijk je ook denkt, je dag was, het vinden van de goede dingen zal je helpen je kijk erop aan te passen. Door regelmatig bij jezelf te checken of je je op het positieve concentreert, kun je dit beter onthouden. De meeste mensen zijn tegenwoordig een beetje te streng voor zichzelf. Als je je concentreert op de negatieve aspecten van je verleden, kun je niet verder. Zelfcompassie heeft betrekking op veel positieve resultaten, van een betere geestelijke gezondheid en een beter lichaamsbeeld tot een grotere eigenwaarde en motivatie. Daarom is het een goed idee om jezelf te behandelen zoals je een goede vriend zou behandelen. Als je jezelf omringt met vrolijke en optimistische mensen, zul je eerder glimlachen en lachen. Laat niemand, zelfs familieleden, je goede energie wegnemen, hoe dichtbij je ook bent. Wat een fantastisch begin!

2) Oefen dankbaarheid

Veel onderzoek heeft aangetoond dat dankbaarheid voor zelfs de kleinste zegeningen je gelukkiger kan maken. Maak er een gewoonte van om elke ochtend voordat je uit bed stapt, drie dingen te bedenken waar je dankbaar voor bent. Maak er een gewoonte van om elkaar te vragen waar ze dankbaar voor zijn, een vast onderdeel van uw gezinsleven. Er zijn veel manieren om jezelf dagelijks aan iets te herinneren waar je dankbaar voor kunt zijn. Kies degene die het beste bij u past. Onderzoekers hebben verschillende gezondheids- en geluksvoordelen ontdekt die verband houden met een houding van dankbaarheid. Eén onderzoek toonde aan dat dankbare mensen 25% gelukkiger zijn dan degenen die dat niet zijn. Door in een dagboek te schrijven of elke ochtend tijdens het ontbijt te praten over waar u dankbaar voor bent, kunt u de gewoonte ontwikkelen om het goede in het leven te vinden. Het is een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om de algehele gezondheid en het geluk te verbeteren. Angst en uitputting zijn onvermijdelijke gevolgen van pogingen om controle te krijgen over ons eigen leven en dat van anderen. Laat de dingen los waar je geen controle over hebt, die je niet kunt veranderen, en vertrouw voorlopig op je beste inspanningen. Wees zacht voor jezelf als je het moeilijk vindt om los te laten, omdat het tijd en geduld kost.

3) Ontwikkel een schrijfgewoonte

Dagelijks een paar minuten besteden aan het schrijven over de dingen waar je blij van werd, is zeker de moeite waard. Een dagboek bijhouden is een eenvoudige manier om een ​​houding van dankbaarheid te cultiveren. Maak een lijst van drie dingen waarvoor je op dit moment dankbaar bent. Wanneer we een houding van dankbaarheid aannemen, ervaren we een toename van geluk. Als je je op het positieve concentreert, zal het slechte minder ruimte hebben om te groeien. De sleutel tot geluk is het blijven herhalen van een korte, betekenisvolle zin. Zelfs een eenvoudig citaat als ‘Geniet van de kleine dingen’ is een goed uitgangspunt. Naarmate de tijd verstrijkt, zul je het als feit gaan accepteren.

4) Meditatie

Een van de meest praktische en effectieve methoden om mentale discipline te creëren is het beoefenen van meditatie. Meditatie is een vorm van mentale oefening. Het redt en beschermt u tegen de schadelijke gevolgen van negatief denken. Mindful meditatie kan helpen nieuwe hersennetwerken te activeren, waardoor de hersenfunctie, creativiteit, focus, stemming en emotionele stabiliteit worden verbeterd. Er is een eerste stap in het veranderen van de gewoonten die ons problemen bezorgen, door ons vermogen om onze gedachten te observeren te versterken. Het resultaat is dat we ons kunnen concentreren, duidelijkheid krijgen en een gevoel van kalmte cultiveren. Consistentie is de meest kritische factor. Begin met elke dag niet meer dan vijftien minuten te mediteren, en werk dan omhoog.

5) Minimaliseer het gebruik van elektronische apparaten en blijf dicht bij de natuur

We leven in een digitaal tijdperk; het kan leiden tot uitputting en een gebrek aan focus. Organiseer uw digitale leven door het aantal meldingen dat u op uw telefoon ontvangt te verminderen of door elke week tijd vrij te maken om de stekker uit het stopcontact te halen. Deze veranderingen zouden u in staat moeten stellen uw volledige aandacht te besteden aan de essentiële dingen in uw leven. Probeer tijd door te brengen dicht bij de natuur, en je kunt fysieke activiteiten doen zoals wandelen of hardlopen, of zitten en ontspannen. Tijd doorbrengen in de natuur en de natuurlijke elementen van het universum kan mensen helpen hun mentale welzijn te herstellen. Je kunt een verbinding onderhouden met kamerplanten zoals bonsais om je ontspannen te voelen. De natuur heeft het vermogen om de spanning in je lichaam te verlichten, waardoor het je beste vriend wordt.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →