De kunst van bonsai

Een boom in huis creëert gezondheid en welzijn. Stimuleer je creativiteit en cultiveer geduld met bonsai. Éen van de meest opmerkelijke creaties van de natuur.

 • Zorg voor een rustige leefomgeving

 • Unieke toevoegingen aan je interieur

 • Verbeterde luchtkwaliteit in huis

 • Verlaagt stress en stimuleert creativiteit

Winkel nu

Wat is de kunst van Bonsai?

Een bonsaiboom, vooral bekend als een dwergpotplant of boomlandschap, wordt niet alleen beschouwd als een vorm van tuinieren of plantenteelt, maar wordt ook beschouwd als een vorm van esthetische kunst. Het woord 'Bonsai' is een Japanse term die 'planten in een schaal of container' betekent. De term kan als volgt worden onderverdeeld:

 • 'Bon'- een schaal of dun gemodificeerd vat gevormd door snijden in een diepere vorm.
 • 'Sai'- een boom of plant gekweekt of geplant in een vat.

De term 'Bonsai' betekent dus 'een boom geplant in een ondiep vat'.

Definitie van bonsaibomen en de vorm van kunst

'Bon-sai', een term of beter gezegd een vorm van plantenteelt die draait om het planten van een boom in een bak, stamt uit het oude Chinese rijk in de 8e eeuw. Geïnspireerd door de traditionele tuinbouwpraktijk in China, ontwikkelde en evolueerde de kunst van Bonsai onder invloed en vooruitgang van het Zen-boeddhisme in Japan. Het is duizend jaar geleden dat de vorm van kunst is ontstaan. Het cultiveren of kweken van een Bonsai verwijst naar het creëren van een miniatuur maar realistische universumstructuur die de natuur en schoonheid vertegenwoordigt.

Genetisch gezien is Bonsai geen dwerg of kleine plant. In plaats daarvan kan elke boomsoort worden gekweekt om er een te maken. Een mythe in verband met Bonsai-bomen is dat ze genetisch korter zijn. Dat is niet waar. Elke boomsoort kan in een kleine container worden geplaatst, waarna de groei, wortels en voedselopslag worden beperkt. Elke plantensoort met houten stammen en schors kan uitgroeien tot een container en een Bonsai creëren. Kortom, elke boom, struik, bosje of heggen om je heen kan worden gebruikt om een ​​Bonsai te vormen.

De grootte van je Bonsai bepaalt de abstractie en precisie van de natuurelementen die je wilt weerspiegelen. Classificaties van Bonsai worden gepresenteerd die helpen de botanische en esthetische aspecten van Bonsai te begrijpen. Deze classificaties zijn gebaseerd op de arbeid die nodig is om de originele boom op te tillen.

Verschillende Bonsai-betekenissen 

Hoewel de letterlijke betekenis van het woord Bonsai een boom of plant in een pot is, is het essentieel om te begrijpen dat een bonsaiboom meer is dan alleen een pot of plant. Het wordt verondersteld de natuur weer te geven door middel van een miniatuurboom zonder menselijke tussenkomst en tussenkomst.

Verschillende connotaties van Bonsai-bomen zijn:

 • Een gemiddelde boomvorm en stijl (natuurlijk/wild).
 • Kleinere bomen dan dezelfde soort boom achter het schip voor gemakkelijk transport.
 • Een natuurlijke esthetiek waar mensen subtiel in kunnen ingrijpen, maar die ingreep mag niet duidelijk genoeg zijn om de natuurlijkheid te verpesten.
 • Het wordt beschouwd als een esthetisch sterke weergave die elke kijker afzonderlijk kan interpreteren op basis van zijn eigen ervaringen en sfeer.
 • Waardevol of gerespecteerd bezit waar met tijd en moeite voor is gezorgd.
 • Kleine draagbare en verplaatsbare tuin die esthetische landschappen en seizoenen kan vertegenwoordigen voor overpeinzing en meditatie.

De bovenstaande connotaties zijn subjectief. Bonsaibomen kunnen voor iedereen iets anders betekenen.

Is het kweken van bonsaibomen een vorm van kunst of een tuinbouwpraktijk?

Bonsaibomen zijn niet zomaar een potplant. Bonsaibomen worden beschouwd als een vorm van kunst met impact die de toekomst en de artistieke benadering van de volwassen creatie die de persoon de neiging heeft te reflecteren, moet laten zien. De ironie van Bonsai-bomen is dat, aangezien het steeds groeiende stukken zijn, ze nooit af of af zullen zijn; daarom kun je er zoveel mee experimenteren en spelen als je wilt. Het type Bonsai dat u heeft, bepaalt het aantal veranderingen en stijlen die uw Bonsai zal ondergaan in de jaren van zijn groei en ontwikkeling.Een ander verrassend feit over Bonsai-bomen is dat ze langer leven dan hun originele bomen op ware grootte, voornamelijk vanwege de hoeveelheid aandacht en zorg die ze krijgen

Om een ​​miniatuurlandschap weer te geven, kunnen stammen, schors, dood hout, levend hout, twijgen, takken, wortels en bladeren in een ondiep vat of bak met minimaal fruit en bloemen worden gebruikt. Het is niet nodig om al deze kenmerken in alle Bonsai-bomen te vinden. Een verstandige compositie volgens wat de maker wil uitbeelden of weerspiegelen door middel van hun Bonsai-boom is nodig. Hoewel er geen goed of fout is aan de eigenschappen die u als magisch beschouwt voor uw Bonsai, kunt u niet zomaar alle mogelijke onderdelen in uw boom gooien. Het concept achter een bonsaiboom is echter om elementen van de natuur weer te geven, en dat zou er moeten zijn.

Daarom is Bonsai een mengeling van kunst- en tuinbouwkennis.

Esthetische en artistieke ontwerpmogelijkheden: bonsaibomen

In het begin overheersen zorgen over de gezondheid en groei van uw Bonsai uw inspanning. De zorgen komen echter in de richting van design en esthetiek als u eenmaal genoeg weet over uw specifieke Bonsai. Een ideale bonsai is degene die kijkers in staat stelt om de betekenis ervan te interpreteren en bevat geen kenmerken of elementen om mee te pronken. In plaats daarvan heeft het minimalistische onderdelen en componenten om kijkers in staat te stellen met hun interpretaties te spelen.

Bovendien is het niet nodig om je Bonsai-kunst te delen. Zoals alle passies, kan de kunst van Bonsai heel persoonlijk of commercieel zijn. Ze kunnen langzaam en geleidelijk of snel worden ontwikkeld met weinig of geen ervaring. Zoals we al eerder zeiden, er is geen goed of fout als het gaat om het ontwerpen van je Bonsai. Geef weer wat je wilt op de manier waarop je een magische vorm van kunst wilt creëren die altijd veranderlijk en groeiend is!

Kortom

Het ontwikkelen en kweken van een bonsaiboom vereist inspanning en zorg zoals elke hobby of passie. Hoewel velen misschien denken dat een Bonsai slechts een gemiddelde boom is in zijn miniatuurvorm, is dit niet waar! Elke Bonsai is mystiek, magisch en uniek op zijn manier. Speel ermee, experimenteer ermee en creëer wat je wilt uitbeelden; er zijn geen beperkingen, maar aangezien het een plant is, moet je hem voorzien van zijn basisbehoeften en -vereisten. Desalniettemin is het proces de moeite waard en geeft het je het gevoel een kunstenaar te zijn als je eenmaal een stukje natuur in je element hebt gecreëerd!

.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →